badplaster.nu

Utomhusbad i Sverige

Utomhusbad i Sverige

Här hittar du bra information om de bästa utomhusbaden runt om i Sverige och varför du borde ta ett härligt dopp eller simtur just här. Utomhusbad i Sverige får ett rejält uppsving under sommarmånaderna, då många vill ta vara på det härliga vädret och allt fler vill idag spendera mer tid ute i naturen.

Utbud på bassängbad i naturen

Idag erbjuder många kommuner i Sverige utomhusbad. De är perfekt för de som inte kan ta sig till andra badplatser vid sjöar eller hav, och finns ofta placerade på ställen som är lättillgängliga för alla.

De 4 bästa utomhusbaden du kan hitta runt om i Sverige

Här har vi listat de 4 bästa utomhusbaden med pooler runt om kring i Sverige som bjuder på riktigt härliga vistelser och upplevelser för både stora och små, gammal som ung.

1. Eriksdalsbadet – bra utomhusbad i Stockholm | 3,5 stjärnor av 5

Ett riktigt bra utomhusbad i Stockholm där det finns 4 stycken bassänger, för motionssim och lek. Intill finns det flera möjligheter till solning och andra aktiviteter.
Passar för: Alla
Erbjuder: 4 bassänger, plaskdamm, bastu, beachvolleybollplan, grill- och lekplats. Även Livräddningskunnig personal.
Telefon: 08-508 402 5808-508 402 50
E-post: [email protected]
2. Lundbybadet – bästa utomhusbadet i Göteborg | 4 av 5 stjärnor

På sommaren kan du enkelt bada i Göteborgs bästa utomhusbad -Lundbybadet. Det är Göteborgs enda uppvärma utomhusbad/pool. Här kan du simma, träna, sola och besöka ett mysigt café.
Passar: Alla som gillar att bada och sola
Erbjuder: Uppvärmd 50-metersbasäng, plaskbassäng, lekplats, beachvolleybollplan och café.
Telefon: 031 368 20 40
E-post: [email protected]


3. Segevångsbadet – härligt utomhusbad i Malmö | 4 av 5 stjärnor

Ett av Malmös mest attraktiva utomhusbad. Här finns det en 8 banors 50m bassäng, undervisningsbassäng och plaskdamm för de riktigt små barnen.
Passar för: Barnfamiljer och motionärer
Erbjuder: Flera bassänger, plaskdamm, lekplats, minigolf, sommarsimskola och kiosk.
Telefon: 040 28 81 67040-28 81 60


 

4. Sannabadet – klassiskt utomhusbad med rutschkana i Fjugestad | 4 stjärnor av 5

Sannabadet är utomhusbadet i Fjugestad som erbjuder bad, lek och motionssimning. Utomhusbadets bassänger ligger intill stora grönområden och erbjuder gott om plats för många besökare.
Passar: Alla
Erbjuder: Utomhusbad med rutschkana, simskola, plaskdamm och erfarna badvakter.
Kontakt: 0585 487 99
E-post: [email protected]


 

Utomhusbad med barn

Att bada med barn, oavsett om det är utomhusbad, strandbad eller inomhusbad kräver försiktighet och 100% uppsikt från föräldrar eller en annan vuxen. Men det är också en fin och härlig stund tillsammans. Läs gärna mer om simkunnighet och våra tips på bra badvett innan du besöker ett utomhusbad i Sverige.
Simhjälpmedel för alla
Tänk gärna på att ha simhjälpmedel med dig om du ska bada med en utan simkunnighet, t.ex. ett barn som ska lära sig.

Viktigt att tänka på

Vill man befinna sig i vatten, oavsett om det är en vid ett utomhusbad, vid havet eller en sjö så är det ytterst viktigt att kunna simma. Att kunna simma motverkar många tragiska olyckor och kan rädda liv, både ens eget och andras. Var gärna uppmärksam på att utomhusbadet du besöker har en bra badstege eller livbojar.

Solskydd – glöm inte att använda solkräm

Under varma sommardagar när solen skiner åker man ofta ut och badar och solar. Vid badplatser runt om i Sverige kan det blåsa en del vilket gör att man inte känner av solens varma strålar. Detta gör att du enkelt kan bränna dig. Det är därför väldigt viktigt att använda sig av solskydd för både ansiktet och kroppen.
Tips: Applicera din solkräm innan du åker och badar. Det gör så att solkrämen hinner gå in ordentligt i din hy. Förnya solskyddet under dagen, alltid efter du badat.